Sushi dla młodych i starszych mistrzów kuchni
- niedziela 11 lutego 2024
Podczas warsztatów kulinarnych w Kids' Kitchen dzieci uczą się gotować smacznie, zdrowo, kolorowo i ekologicznie. Poznają też nowych przyjaciół i świetnie się bawią. W kulinarnej przygodzie towarzyszy im wykwalifikowana kadra.
Hosomaki, futomaki i nigiri
Na warsztatach w Kids’ Kitchen dzieci, jak również dorośli nauczą się, jak robić pyszne rolki z ryżem. Wszystko odbywać się będzie pod czujnym okiem prawdziwego sushi mastera - Michała Czepy z restauracji Dobre Sushi w Gliwicach. Uczestnicy przygotują: hosomaki, futomaki, uramaki, nigiri. Dzieciaki poznają również tajniki posługiwania się pałeczkami. Zapowiada się dobra i smaczna zabawa.
Warsztaty odbędą się 11 lutego w godz. 11-13 (grupa 7-12 lat), w godz. 14-16 (grupa 13-18 lat) oraz dla dorosłych w godz. 17-19. Cena za warsztaty sushi wynosi: 210 zł – najmłodsi, 230 zł – nastolatkowe, 270 zł – dorośli. Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego warto zapisać się już teraz. Można zrobić to online. Dodatkowe informacje znajdują się na stronie Kids’ Kitchen lub na fanpage’u Akademii na Facebooku.
Kids' Kitchen znajduje się przy ulicy Żwirki i Wigury 19 w Katowicach.